Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó
Bejelentkezés
emberimunkahely

2. IPS

F.Attila · 3 hete
IPS, INTELLIGENS TERMELÉSI RENDSZER : 
A VALÓDI EMBERI ÉRTÉKET ÉPÍTŐ DOLGOZÓI KÖZÖSSÉG !

A 3 egymásra épülő humánpolitikai fejlesztési terület!

I. Az értelmi körülmény fejlesztése:

1. - Olyan vállalatot szeretnénk, mellyel emberhez méltó módon fenn tudjuk tartani életünket, s mely minél biztosabb jövőt helyez kilátásba munkahelyi közösségének!
2. - A vállalat legfőbb értékei közé tartozik a valódi érték, vagyis az egyéni személyes élet értéke, melyet felbecsülhetetlennek tart, és igyekszik ezt közössége alapkultúrájává tenni!
3. - A vállalat egy komplex világmindenség és egy emberi társadalom része, ezért építő, jobbító módon szeretné betölteni szerepeit!

II. A tudati körülmény fejlesztése:

1. - Olyan munkahelyi légkör megteremtése szükséges, ahol a dolgozók jól érzik magukat, s ugyanolyan szívesen mennek munkába mint haza! Ahol önkéntes elhivatottsággal, tudásuk és  figyelmük legjavát fektetik bele feladataik elvégzésébe!
2. - A kollegális viszonyulásokban és személyes kontaktusokban, kiemelve a vezetői posztok betöltését, magas minőségű etikettet, viselkedési normát kell fenntartani! Melynek alapja a valódi tisztelet, melyet elsősorban példamutatóan adni kell, mintsem sértően elvárni! Nem elegendő a felszínes tisztelet, annak valódinak, őszintének kell lennie!
3. - A gyári közösségi kommunikációnak nagyon precíznek és kiépültnek kell lennie, hogy a gyártási megvalósítás maximálisan, a legapróbb részletekig kicsiszolódjon, valamint egységessé és ezáltal hatékonnyá váljon! Valamint azért, hogy a személyes együttműködés fejlődjön! Ide tartozik a magas minőségű gyári oktatási rendszer is!

III. A fizikai körülmény fejlesztése:

1. - A maximális személybiztonság mellett, nagyon magas színvonalúan kell kialakítani a gyári szociális körülményeket és ellátást, mely a dolgozók iránti megbecsülést fémjelzi! Az üzem külső és belső környezetének vonzóan kell festenie!
2. - A dolgozók munkavégzési területét maximalista módon, minél ergonomikusabbá és kényelmesebbé kell kialakítani, mert így tudják fizikai és tudati energiájuk legjavát a gyártásba fektetni!
3. - A vállalat a dolgozókat gyáron és gyártási időn kívül is támogassa! Egyrészt olyan rendszeres szabadidős programok szervezésével, melyek építik a közösséget és fejlesztik az egyént! Másrészt a vállalat, lehetőségeihez képest, segítse a dolgozókat magánéleti: egészségügyi, jogi, szociális ügyeikben!Megjegyzés: 
Ez egy folyamatosan tökéletesíthető dolgzói közösség kialakításának lehetősége! Nyelvezetében közérthető! Ezzel a humánpolitikai elvrendszerrel visszaélni nem ajánlott, például kirakatpolitikában felhasználni, mert súlyos dolgozói bizalomvesztést okozhat!
A jövőben ez az irányvonal vezetővé válhat!


Megjegyzést csak bejelentkezett blogolok tagok írhatnak!
Jeletkezz be a blogodban, vagy készíts te is egy blogot a blogolok.hu-n!