Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó
Bejelentkezés
emberimunkahely

4. AZ EMBER ELV

FA · 9 hónapja
Az ' ember elv ' az optimális társadalmi felépítés és mechanizmus sematikája.
Egy vállalat nem más, mint egy mikrotársadalom! Általában sokkal precízebben szervezettek, vagy szervezhetőek, illetve kisebb felelősséggel rendelkeznek, mint egy országos rendszer! 
Ám a megfelelő felelősségvállalás, alapvetően nem szubjektív vezetési döntés, hanem szükségszerű felismerés! Ebben szintén segít az ' ember  elv ' szisztémája, amely a következő:

Az emberi test 4 fő részből tevődik össze: fej, karok, törzs, lábak. Egy társadalmi test ehhez hasonlóan, szintén 4 fő részből áll: 

1. A fej, a tudásért felelős szellemi vezetés: tudósok, oktatási rendszer ( köztársasági elnökség ). Gyár esetén mérnöki testület, ügyvezetői igazgatóság, és a humánpolitikai vezetés.

2. A karok, a kormányzat és a jogrendszert fenntartó karhatalmi egységek ( bíróság, rendőrség, katonaság ). Gyár esetén az üzemi hierarhia rendszere, a felsővezetéstől a középvezetésen át a közvetlen termelési irányításig, amely végigfut az összes szakterületen keresztül. 

3. Törzs, az ellátást biztosító kereskedelmi és gazdasági rendszer. Gyár estén logisztika, beszerzés, szállítás, pénzügy, üzleti management.

4. A lábak a kétkezi fizikai dolgozók. Gyár esetében ugyan úgy, vagyis az operátori rendszer.

Az egyéni születési természet, valamint a további képesítés és tapasztalat együttesen meghatározzák, hogy ki melyik csoportba, és azon belül milyen konkrét feladatra a legalkalmasabb és leghatékonyabb! Ám az ' ember elv ' fő lényege az, hogy minden testrésznek harmonikusan kell együttműködnie, s nem létezhetnek egymás rovására! Köztük harc, ellentét, verseny nem lehet, mert az az egész test hanyatlását, pusztulását eredményezi! Tehát minden egységnek, és annak minden sejtjének, szereplőjének egészségesnek és elégedettnek kell lennie, hogy az egész emberi szervezet kifogástalanul működjön! 

Emberi lény, csak saját optimális szerepében, a megfelelő társadalmi rendszer harmoniájában élhet és tevékenykedhet kedvezően, valamint csak megfelelő, boldog közösségben tud valódi és tökéletesedő önmaga lenni! Ez az ' ember elv ' üzenete!


Megjegyzést csak bejelentkezett blogolok tagok írhatnak!
Jeletkezz be a blogodban, vagy készíts te is egy blogot a blogolok.hu-n!